Ostekake med appelsingele
Bunn:
300g nøtter (peanøtter, valnøtter, mandler og hassenøtter)
2 ss fibersirup gold
100g smeltet smør
Hell nøttene på et bakepapir.
Strø over ca 2 ss fibersirup gold.
Stekes på 200°C i 5 min.
Avkjøles og hakkes opp i kjøkkenmaskin.
Smelt 100g smør og tilsett nøtteblandingen.
Bre det utover en kakeform med en slikkepott.
Avkjøl.
Fyll:
Gele:
0,5 dl appelsin saft (fun light)
1 dl vann.
5 gelatin plater
Legg geltainplatene i kaldt vann.
Varm opp vann og bland inn saften.
Press ut vannet og av gelatinplatene og tilsett dem i den varme saften.
Rør til gelatinet er oppløst.
Avkjøles på benken.
Kremen:
3 dl fløte
1 ss tagatesse
1 pk mandarinkremost
75g kremost naturell
1/2 boks rømme
Pisk fløte og tagatesse til krem.
Pisk sammen de andre ingrediensene og gele blandingen til det er klumpefritt blanding. Tilsett så kremen.
Hvis kremen er for tynn avkjølen den 20-30 minutter i kjøleskapet.
Hell over nøtte blandingen.
Gele:
1 dl fun light
2 dl vann
5 gelatinplater
Lag gele som over.
Avkjøl geleen til den har begynt å stivne, men fremdeles rennende.
Hell geleen forsiktig over kaken.
Tilsett mandarin/appelsin båter i geléen, hvis ønskelig, før du avkjøler på nytt.
Server.