Retter med egg

Porsjons kyllingpai

 

Paideig:
Ca 30g mykt smør
2 ss sesammel
1 ss kokosmel
5-8 ss mandelmel
Litt salt evt kajennepepper/chilikrydder og hvitløk
Ca 1 ss parmesan
1 ss vann
0,5-1 ss fiberhusk 

Kna alt sammen til en fast deig.
Sett i kjøleskapet i minst 30 min.
Form deigen i muffins silikonformer.
Deigen holder til ca 6 former.
Forstekes på 200g i ca 10 min.

Fyll:
1 kyllingfile
Spinat, fersk eller fryst
Soltørkede tomater eller spicy peppers
Oliven
Fetaost
2 egg
2 ss fløte

Kutt kyllingfileten i små biter.
Stek kyllingbitene.
Krydre med grillkrydder og hvitløk.
Stek spinat, jeg brukte 5 frosne små blokker i smør.
Salt og pepre spinaten.
Del opp ca 2 soltørkede tomater eller 3 små spicy peppers og oliven.
Start med å smøre et lag med spinat i formene, så kylling, peppers, oliven og fetaost.
Visp sammen egg og fløte.
Hell eggeblandingen forsiktig over de andre ingredienesene i muffinsformene.
Stekes videre på 200°C i ca 10-15 min eller til eggeblandingen har stivnet og fått farge.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *