Rullekake med marsipanlokk
Rullekake
3 egg
1 ss tagatesse, evt sukrin+
2 ss sukrin melis
50g mandelmel
1 ts bakepulver
vaniljedråper
Krem
1-1,5dl fløte
1/2 ss sukrinmelis
Jordbær/syltetøy med 80% bær
Karamelliserte valnøtter
50g valnøtter
1 ts sukrinsirup
1 ts sukrin gold
Marsipanlokk
1 pk sukrin marsipan
Sukrinmelis
Egg og søtning piskes til eggedosis.
Tilsett 50 g mandelmel, 1 ts bakepulver og noen vaniljedråper.
Bland alt godt
Røren blir tynn.
Stryk røren utover bakepapir med en slikkepott.
Stekes på 210 °C i ca 7 min.
Hvelv kaken over på et bakepapir med sukrin +(evt annen ønsket søtning)Start med å lage karamelliserte nøtter:
Strø nøttene over et bakepapirkledd stekebrett.
Strø over sukrinsirup og sukrin gold.
Stek på 200°C i ca 5 min.
Del nøttene opp, for de kan fort klebre seg sammen.
Avkjøl nøttene og hakk opp i passe biter
Ta av bakepapiret
Stryk utover et tynt lag med syltetøy utover 1/2 kaken
Stryk så 1/3 av krem over syltetøyet:
Strø over 2/3 av valnøttene
Rull kaken sammen.
Kjevle sukrinmarsipan til en rektangel, slik at marsipanlokket dekker kaken.
Blir marsipanen klissete å kjevle, bruk sukrinmelis som hjelp.
Smør 1/2 av rest kremen over rullekaken.
Legg så rullekaken med kremen ned i marsipanen, ca midt på marsipanlokket.
Smør resten av kremen utover kaken.
Pakk eller rull marsipanen rundt kaken.
Snu kaken og legg på fat. Hjelp gjerne til med en kakespade eller to.
Pensle marsipanen med litt vann slik at siste rest av sukrinmelisen forsvinner.
Pynt kaken med resten av valnøttene.