Shepherd’s pie på lavkarbovis
Kjøttsausen:
400g kjøttdeig
1/2 løk
1 boks hermetiske tomater eller 4-5 tomater
1-2 Hvitløksfedd eller hvitløkskrydder
1/2 Chili
1/2 Paprika
1/4 squash (kan utelates)
0,5 dl fløte (kan utelates)
1 ss tomatpure eller 2 ss sukkerfri ketchup
Krydder: salt, pepper, kajennepepper, paprika
1 middels sellerirot
2-3 ss smør
100-150g revet ost
Stek kjøttdeig
Finhakk løk, hvitløk, chili, paprika og evt squash og tilsett i blandingen.
La det små putre et par minutter.
Tilsett så de hermetiske tomatene, tomatpure og fløte.
La alt sammen putre i 5-10 min.
Sellerirotmos:
(kan byttes ut med blomkålmos eller annen type hvit mos)
Skrell selleriroten og del i biter.
Kok selleriroten mør.
Hell av vannet og tilsett 1-2 ss smør og litt salt.
Mos selleriroten til mos med en stavmikser.
Sellerirotmosen bør være tykk, jo tykkere jo bedre.
Montering:
Hell kjøttsausen i en ildfast form.
Smør potetmosen forsiktig over kjøttsausen.
Strø over revet ost.
Stek på 200°C til osten er smeltet og fått farge eller i ca 15-20 min.
Server med hakket persille og gjerne litt salat.