Sitronfromasj
4 porsjoner
3 gelatinplater
3 ss varmt vann
1,5 sitron
Ca 1,5-2 ss tagatesse
1,5 dl fløte
3 egg
40 gram sukkerfri sjokolade
50g bær
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Skill eggehvite og eggeplommene.
Stivpisk eggehvitene med 0,5 ss tagatesse.
Pisk eggeplommene og 1-1,5 ss tagatesse til tykk eggedosis.
Pisk fløte til krem og tilsett i eggedosisen.
Riv skallet av sitronene på et rivjern, kun det gule.
Press ut sitronsaften av sitronene.
Tilsett sitronsaften og skallet i eggeplommeblandingen.
Klem gelatinplatene sammen slik at det ikke er mer vann igjen.
Legg geltatinplatene i varmt vann.
Gelatinplatene skal være helt oppløst.
Hell det oppløste gelatinblandingen i eggeplommeblandingen mens du visper.
Bland så forsiktig inn eggehvitene.
Smak til med mer søtning hvis nødvendig.
Bland til alt er godt blandet.
Hell fromasjen i en halvstor skål eller i 4 glass.
Avkjøl i kjøleskapet 2-3 timer.
Til servering
Grovhakk sjokolade.
Rør litt tagatesse sammen med bærene.