Godteri

«Sukkerfri» marsipangodt

Marsipan er mannens favoritt godteri. Han sluker alt som inneholder marsipan. 
Han prøver å kutte ned på karbohydratene han også, så hva er vel bedre enn sukkerfri marsipan du kan spise med god samvittighet. 
Det er mye du kan lage med marsipan, her er bare noen forslag. 

Marsipan:

  • 50g mandler
  • 3 ss sukrinmelis
  • 5 steviadråper med mandel essens
  • 1,5-2 ss mandelmel
  • 1 eggehvite

Ha mandlene i kokende vann i ca 15 min.
Ta av skallet av mandlene.
Kjør mandlene til mel i en kjøkkenmaskin.
Bland mandelmelet med de andre ingrediensene.
Sett deigen i kjøleskapet i ca en time.

Alternativt kan sukrinmarsipan kjøpes i matbutikk eller på helsekosten.

Stekt marsipan:
Trill kuler og klem de til de er ca 1 cm tykke.
Strø over tagatesse/sukrin+ og kanel.
Stek marsipanen på 180g i ca 8 min.
Følg med slik at de ikke blir brente.

Sjokoladetrekt marsipan:
Trill kuler.

Smelt sukkerfri sjokolade over varmt vannbad.
Vend marsipankulene i sjokoladen.
Legg kulene på et bakepapir.
Pynt kulene med valnøtter.
Settkjølig til sjokoladen har stivnet.

Sukkerfri troika:
100g sukkerfri sjokolade

1 pk bringerbærgele
1 dl vann til geleen
Marsipan

Smelt sjokolade over varmt vannbad.
Hell ca halvparten av sjokoladen i en foliekledd form.
Sett formen kjølig til sjokoladen har stivnet.
Lag gele som anvist på pakken, men med 1 dl varmt vann.
Avkjøl geleen til den er kald.
Hell forsiktig geleen over sjokoladen.
Avkjøl formen til geleen har stivnet.
Kjevle ut marsipan, tykkelsen skal være ca lik som gelelaget.
Legg marsipanen over geleen.
Hell forsiktig resten av sjokoladen over marsipanen.
Avkjøl til sjokoladen er stiv.
Bruk en skarp og varm kniv til å dele troikaen i porsjonsbiter.

 

Stekt marsipan

 

Troika

 

Sjokolade og marsipan

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *