Tacosalat
Taco er favorittmiddagen til minste frøkna.
Hva tacobordet inneholder for hver enkelt, er nok ganske forskjellig.
Vi har oftest taco med kjøttdeig eller kylling.
Et tilbehør som er et «must» for min del, er guacamole.
Det ble ikke det i dag, men avokado i salaten ble det.
Legger ved oppskrift på det også.
Det å spise taco på lavkarbo går helt fint.
Det finnes forskjellige lefser man kan lage og evt kjøpe på tights/proteinfabrikken etc.
Tacokrydder som kjøpes i butikk, kan erstattes med hjemmelaget tacokrydder
Chips erstatter du lett med ostechips.
I norske matbutikker får man tak i tacosaus med lite karbohydrater.
Noen ganger unner jeg meg cheddar-dip med 7 karbohydrater pr 100 gram.
Tacokrydder:
1 ss salt
4 ss chili
2 ss cumin
1 ts hvitløkspulver eller løkpulver
3 ss paprika
Etter ønske: 1 ts koriander, 1 ts kajennepepper, 1 ts pizzakrydder eller 1 ts hvitløkspulver.
Bland alle ingrediensene godt .
Oppbevares på glass eller i tett boks.
Bruk 1-1,5 ss krydder pr 400 g kjøttdeig og 0.5-1 dl vann.
Smak deg til, slik at krydderet ikke blir for sterkt.
Ostechips:
Samle strøost i topper eller ha 2 skiver ost tett ved siden av hverandre på et bakepapir.
For variasjon kan du tilsette litt tacokrydder eller en jalapenos på hver
Stek på full guffe i micro i ca 3,5 min.
For mer smak kan man krydre osten med urter/ tacokrydder/ chili etc før steking.
Guacamole:
1 avokado i biter
1/4 løk
Litt chili
1-2 hvitløksfedd (evt hvitløkspulver)
Saft av 1/2-1 lime eller 1/4 sitron.
Kjør alt i stavmikser.
Smak til om du føler for å tilsette salt/pepper.