Lavkarbo Tacopizza

Lavkarbo taco pizza

Deilig lavkarbo tacopizza som er enkel å lage.
Ungene elsker pizza og taco, så en kombinasjon av dem begge er helt perfekt middag til helgekosen.
Denne deilige tacopizzaen har en helt ny pizzabunn. Bunnen er nesten lik foccatia oppskriften jeg har. Jeg har brukt gjær i tillegg og byttet ut pofiber med det populære melet havrefiber i denne pizzabunnen. Bunnen kan du holde og den gir deg tyggemotstand.
Fordelen med tacopizza er at du kan gjøre den så sterk du bare vil, ved styrke på tacokrydder og mengde jalapenos.
Håper dere setter pris på denne deilige tacopizzaen.

Slik lager du den

Bunn:

  • 3 egg
  • 0,5 dl fløte ( kan byttes ut med rømme, creme fraiche eller lignende)
  • 1/2 pk mozarella ferskost
  • 2 ss sesammel
  • 4 ss havrefiber
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts yacon sirup
  • 2 ss olje eller smør
  • 1,5 ss fiberhusk
  • 1 ts xanthaxgum
  • 1 ts salt/pizzakrydder
  • Olje og flaksalt på toppen.

Fyll:

  • 400g kjøttdeig
  • 1/2 løk
  • 1 tomat
  • 1/3 paprika
  • 1 vårløk
  • 1/2 boks hermetiske tomater
  • 1,2 ts tacokrydder
  • Evt litt vann
  • Jalapenos
  • Revet ost og parmesan

Varm opp fløte til ca 40°C
Bland egg og mozarella i blender.

Bland de tørre ingrediensene.
Tilsett væske, egg og smør eller olje.

Bland godt.
Deigen holder til en pizzaform. Den bør dobles til langpanne.
La bunnen heve på kjøkkenbenken i ca 30 minutter, mens du steker fyllet.
Trykk ut deigen med fingrene. Er deigen klissete kan du ha litt olje på hendene.
Forstek bunnen på 230°C i ca 8-10 minutter i over og undervarme.

Stek kjøttdeig.
Kutt løk og brun den.
Kutt vårløk, tomat, tomat og hermetiske tomater.
la blandingen småkoke litt.
Tilsett tacokrydder og eventuelt litt vann.
Bland godt og la sausen få et oppkok.
Ta fyll, jalapenos og ost å bunnen.
Stek videre i 10-15 minutter.
Knus ostechips og strø over pizzaen.
Server tacopizzaen med ostechips, rømme, salsa og ruccula.

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *