Godteri

Sukkerfri sjokoladefudge med salt

Jeg ble inspirert av Ida Gran Jansen til å lage sjokoladefudge, men selvfølgelig i sukkerfri variant. 
Sukkerfri sjokoladefudge kan lages med mørk sjokolade eller med melkesjokolade, begge varianter er like gode. 
Sukkerfri sjokoladefudge med salt er veldig populært og kommer til å forsvinne fort fra skåla, det gjør de i vært fall her hjemme. 

  • 2 dl fløte
  • 3 ss sukrin gold
  • 1 ts fibersirup gold
  • 1 stor ss smør
  • Liten klype salt
  • 40 g sukkerfri sjokolade

Ha alle ingrediensene i en kjele, minus sjokoladen.
Ha platetoppen på 6-7, min går til 9.
Rør hele tiden.
Røren skal begynne å tykne.
Du skal kunne se bunnen når du rører.
Skru av platen.
Tilsett sjokoladen.
Rør sjokoladen godt inn, slik at alt er smeltet.
Avkjøl kjele på benken eller over kaldt vannbad.
Pisk i fudgen hele tiden med visp eller stavmikser.
Fudgen blir enda tykkere.
Hell i konfektformer eller i en bakepapirkledd form ca 10×10 cm.
Avkjøl videre på benken i ca 5 min.
Avkjøl så fudgen videre i kjøleskapet i et par timer.
Trykk forsiktig fudgen ut av formene.
Oppbevares i kjøleskapet.

Med mørk sukkerfri sjokolade

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *