Sukkerfri Delfiakake
Delfiakake er mannens favorittkake. Tror han kunne spist Delfiakake året rundt.
Delfiakake er en mektig kake som består hovedsakelig av sjokolade, kjeks og geletopper.
Du kan bruke sukkerfri kjeks sjokolade i Delfiakaken, men jeg har fylt kaken med sukrin marsipan og hjemmelagede gele av sukkerfri gele.
Delfiakaken bør opbevares i fryseren eller så forsvinner den fort.
I stedet for å lage en stor kake, har jeg laget flere små kaker. Da kan jeg ta opp et og et stykke. Jeg har brukt denne formen
170g sukkerfri sjokolade (tilsvarer 2 plater)
170g delfiafett (kokosfett)
2-3 ss sterk kaffe
1 ss Finesse bakesukker eller sukrin+
Sukrin marsipan
Gele
2 medium egg
Start med å lage gele 3-4 timer før.
Bruk 1 dl vann i stedet for 5 dl vann til geleen.
Ha delfiafett og sjokolade i en bolle.
Smelt sjokoladen og delfiafettet over varmt vannbad.
Tilsett kaffe når sjokoladen og delfiafettet har smeltet.
Avkjøl.
Pisk egg og finesse til eggedosis.
Bland inn sjokoladeblandingen og bland godt.
Kutt opp gele og sukrin marsipan i skiver.
Legg røre, gele og marsipan lagvis.
Avslutt med et lag med røre.
Sett kjølig til kaken stivner.
Pynt med marsipan, gelefigurer etc.
Jeg vendte noen gelefigurer i sitronsyre og finesse og pyntet toppen med det.