17.maiHøytid

Panna cotta og gele i Norges farger

Det er morsomt å leke litt med dessert, kanskje spesielt når det er nasjonaldagen til Norge. 
Hva med denne panna cotta og gele desserten i Norges farger. Desserten pynter fint opp på dessertbordet på en slik dag, og den smaker utrolig godt også. 
Denne desserten bør lages kvelden før, da den bruker litt tid på å stivne. 
Hele desserten er selvfølgelig sukkerfri, det vil si at den er søtet med kunstig søtning.

Ingredienser til 2 glass
1 pk sukkerfri gele (jordbær eller bringebær)
Blå konditorfarge
3 Gelatinplater
2 dl fløte
1,5 ts finesse bakesukker eller sukrin +
1/2 vaniljestang eller 10 dråper stevia med vanilje eller 1 ts vaniljesukker

Forklaring:
Lag sukkerfri gele som anvist på pakken.
Hell ca 1 dl sukkerfri gele i hvert glass.
Sett glassene i kjøleskapet.
Nb! Resten av geleen må oppbevares på benken.
Lag Panna Cotta:
Legg gelatinplater i kaldt vann. La det ligge i ca 5-10 minutter
Tilsett fløte, tagatesse og vanilje i en kjele.
Varmes opp til kokepunktet.
Klem vannet ut av gelatinplatene.
Tilsett gelatinplatene og rør til gelatinplatene er oppløst.
Smak til med mer søtning.
Når geleen i glasset har stivnet hell forsiktig 1/4 av pannacottaen i hvert glass.
Sett glassene tilbake til kjøleskapet igjen.
Resten av panna cottaen oppbevares på benken.
Bland 1 dl av geleen med blå konditorfarge.
Når panna cottaen har stivnet, ha på den blå geleen.
Sett så tilbake i kjøleskapet.
Tilsett så panna cotta og resten av den røde geleen til slutt.
oppbevares i kjøleskapet frem til du skal spise den.
Pynt med bær, pikekyss etc
Pikekyssene jeg har brukt her er hentet fra Lavkarbomedhanne


Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *