Egg i sky/ cloud egg med ost

Egg i sky, eller cloud egg som det også heter er både enkelt, delikat og utrolig smaksfull rett. 
Er de tikke viktig å kjenne maten friste med blikket.
Egg i sky kom jeg over på Instagram for en stund siden. Skulle gjerne husket hvem jeg fant det hos, men jeg har ikke klart å finne tilbake til innlegget dessverre. 
Egg i sky er en kjempe fin og morsom rett du kan servere til lunsjbordet i stedet for stekt egg eller eggerøre.
Egg i sky er perfekt hvis du spiser eggfaste. 
Du kan helt fint bruke mer krydder i som pepper, kajennepepper, paprika etc

Oppskrift til 1 egg i sky
1 egg
Litt salt
15 g revet parmesan
15 g fetaost

Skill eggeplomme og eggehvite.
Lager du flere porsjoner er det viktig at hver og en eggeplomme legges i en skål for seg selv. Blandes de kan de fortere sprekke.
Stivpisk eggehviten slik at du kan snu bollen på hodet uten at eggehviten flytter på seg.
Vend inn parmesan i eggehviten.
Lag et rede med eggehviten på et bakepapir. Husk et lite hull i midten.
Strø over lettmost fetaost
Ha eggeplommen forsiktig i midten, hullet, i eggehvite redet.
Stek på 225°C i ca 5 minutter.
Følg med slik at egget ikke blir brent og for godt stekt.
Strø over litt gressløk før servering

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *