HøytidPåske

Minipavlova med sitron- og sjokolademousse

Minipavlova er perfekt porsjonskake. Det kan se ut som påskeharen har laget disse små perfekte dessertene med sjokolademousse med sitron i. 
Sitron og sjokolade sammen er utrolig godt. Det syrlige jevner ut den søte smaken. Du kan selvfølgelig droppe sitronen, men jeg vil anbefale deg til å prøve. 
Denne sjokolademoussen er utrolig lett å lage og kan selvfølgelig serveres i porsjonsglass også med knust marengs på toppen.
Jeg har pyntet minipavlova med sitron og sjokolademousse med marsipanegg, noen farget med gul konditorfarge. 

Oppskrift

Pavlova:
3 eggehviter
3 ss natreen
1/2 ts eddik
Pisk eggehviten stiv.
Tilsett natreen og pisk marengsen blank og fin.
Tilsett eddik helt mot slutten.
Lag små porsjonsformer av marengsten og stek på 
160°C i ca 15-20 minutter.
La marengsen avkjøle seg i ovnen med døra på gløtt.
Lag sjokolademousse.
Bruk gjerne funksjonell mat sin sjokolademousse.
1 plate sjokolade
2 egg
1/2 sitron, skall og saft
2 gelatinplater
Skill eggeplomme og eggehvite.
Pisk eggehviten stiv.
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Smelt sjokoladen over varmt vannbad.
Pisk inn eggeplommene og gelatinplatene i den smeltede sjokoladen.
Vend så forsiktig inn eggehviten og tilsett sitronsaft.
Sett kjølig.
Form en skje med med mousse og legg på toppen av marengsen. Pynt med sitronskall og marsipan.
Server med en gang.
På bildet har jeg brukt gul konditorfarge for å farge noe av marsipanen.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *