17.mai

Pavlova med Norges farger

Pavlova pyntet med Norges farger i form av krem, bær, pikekyss og flagg passer perfekt til kakebordet på nasjonaldagen.
Denne kaken er søtet med monster sirup clear, men er du en av de som reagerer veldig på kunstig søtning, kan du heller bruke denne oppskriften
kaken er pyntet med krem med litt vaniljesukker i. Du kan selvfølgelig også lage vaniljekrem (oppskriften finner du i linken til pavlova med annen søtning)

Vaniljesukker:
2 ss finesse bakesukker
2 ss sukrin melis
1 strøken ts vaniljepulver eller 1 vaniljestand.

Bland sammen og la stå helst i 14 dager før bruk, men kan brukes med en gang også

Oppskrift

Pavlova:
1,5 dl eggehvite (5 små/medium egg)
2 dl monster sirup clear
1/2 ts eddik

Krem:
2 dl fløte
1 ts sukring +
1 ts vaniljesukker

Pisk eggehvitene stive.
Tilsett litt og litt sirup mens eggehvitene fremdeles pisker.
Tilsett til slutt vaniljesukkeret og eddiken.
Marengsen blir blank og fin.
Stryk utover et lite stekebrett, eller i en rullekakeform, som jeg har brukt.
Hakk opp mandler og strø mandlene over marengsen.
Forvarm ovnen på 100°C og stek pavlovaen i ca 2,5-3 timer.
Skru av ovnen og la pavlovaen stå i ovnen til den er helt kald.
Pisk fløte med søtning til krem.
Ha på krem og pynt med bær.
Pikekyssene har jeg funnet oppskrift på hos Lavkarbomedhanne

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *