Sukkerfri Karamellfudge
Karamellfudge er fudge smakstilsatt mer karamell.
Karamellen er seig, luftig og smelter på tunga.
- 1,5 dl vikingmelk
- 0,5 dl fløte
- 40 g sukrin
- 3,5 ts fibersirup gold
- 1 ss smør
- liten klype havsalt
- 10 stevia dråper med karamell.
For vanilje fudge bruk vanilje dråper i stedet for karamell
1. Putt alle ingrediensene i en kjele.
Sett komfyr/platetopp på sterk varme, men ikke maks. Jeg setter min på 7 (går til 9).
Rør hele tiden.
Det hele skal begynne å tykne.
Når du rører skal du kunne se bunnen av kjelen.
2. Skru av platen.
Avkjøl kjelen på benken eller i kaldt vannbad.
Rør hele tiden.
Fudgen skal nå bli enda tykkere.
3. Hell i konfektformer (nok til 12-15 biter), eller i en form på ca 10×10 cm dekket med bakepapir.
4. Avkjøl videre på benken i ca 5 min.
5. Sett i kjøleskap til fudgen er kald
6. Trykk de forsiktig ut av formene eller del de opp i passe biter.