Godteri

Sukkerfri Karamellfudge

Karamellfudge er fudge smakstilsatt mer karamell.
Karamellen er seig, luftig og smelter på tunga.

  • 1,5 dl vikingmelk
  • 0,5 dl fløte
  • 40 g sukrin
  • 3,5 ts fibersirup gold
  • 1 ss smør
  • liten klype havsalt
  • 10 stevia dråper med karamell.

For vanilje fudge bruk vanilje dråper i stedet for karamell

1. Putt alle ingrediensene i en kjele.
Sett komfyr/platetopp på sterk varme, men ikke maks. Jeg setter min på 7 (går til 9).
Rør hele tiden.
Det hele skal begynne å tykne.
Når du rører skal du kunne se bunnen av kjelen.

2. Skru av platen.
Avkjøl kjelen på benken eller i kaldt vannbad.
Rør hele tiden.
Fudgen skal nå bli enda tykkere.

3. Hell i konfektformer (nok til 12-15 biter), eller i en form på ca 10×10 cm dekket med bakepapir.
4. Avkjøl videre på benken i ca 5 min.
5. Sett i kjøleskap til fudgen er kald
6. Trykk de forsiktig ut av formene eller del de opp i passe biter.

 

Vaniljefudge

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *