Asia inspirert sukkerfri glaze
Jeg fikk servert svinekjøtt med glaze i kantinen på jobben for en stund siden og har alltid hatt lyst til å prøve meg på det. Vi har en kantinedame fra Filippinene som lager så god mat og som lager litt ekstra kos til oss i helgene. Hun holder dessverre oppskriften tett til brystet.
Da jeg fant Asia inspirert glaze i Joker sitt gratis julehefte, måtte jeg prøve å gjøre den om til en sukkerfri glaze.
Jeg syns den smakte fortreffelig og den ble veldig god til spareribs.
Glazen smaker godt til kylling, svinekjøtt, biffkjøtt og reker.
1 dl japansk soyasaus
0,5 dl sukrinsirup gold
0,5 dl sukrinsirup caramel
2 ss sukrin gold
1 ts ingefær
1 ts chili
2 båter finhakket hvitløk eller 0,5 ts hvitløkspulver
1/2chili eller 0,5 ts chilipulver
1/2 sitron, saften
Evt litt nellik, kanel og koriander
Finhakk chili, ingefær og hvitløk.
Bland alle ingrediensene i en kjele.
Kok opp ingrediensene og la det småkoke til glazen starter å tykne og får en sirup konsistens.
Smør kjøttet mens du steker det og eventuelt litt etter steking.
Oppbevares i kjøleskap.