BakverkBoller/kanelboller etc.

Lavkarbo Boller

Dette er samme oppskriften som Fastelavensboller, men den fortjener en egen oppskrift.
Du kan tilsette sjokoladebiter i for sjokoladeboller.

Oppskrift

60g fiberfin
40 kokosmel
20-30g mandelmel
2 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1/2 ts xanthan gum
4 ts steviosa (tilsvarer 100g sukrin/sukrinmelis eller 50g tagatesse/sukrin+)
1 ss sukrin gold
50 smør
1 dl fløte
3-4 egg (avhenger av størrelsen på eggene)
1 ts kardemomme

Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
Varm opp fløte til kokepunktet.
Smelt smøret i fløten.
Hell fløteblandingen og eggene i det tørre og bland godt.
Du kan se at deigen eser litt ut når du blander alt sammen, det betyr at bakepulveret begynner å jobbe.
La svelle i 5-10 minutter.
Ha vann på hendene og form 5 store boller eller 8 små.
Pensle bollene med fløte eller vispet egg.
Stek bollene på 175° i 20-30 minutter (avhengig av størrelsen på bollene)
Bollene bør avkjøles før de serveres, men er selvfølgelig gode varme også

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *