BakverkBrød/rundstykker/baguetterMiddagerTilbehør

Lavkarbo hamburgerbrød

Ingenting er som ferske og luftige hamburgerbrød til en saftig hamburger.
Disse hamburgerbrødene tok form etter at jeg hadde laget hamburgerbrød til ungene.
Jeg brukte lyse og fine lavkarbo rundstykkedeigen og vanlig hamburgerbrød oppskriften som inspirasjon.
Disse hamburgerbrødene smakte kjempe godt. Jeg syns nesten hamburger middagen smakte som gatekjøkken burger.

Oppskrift på hamburgerbrød

3 egg
60g havrefiber
20g kokosmel
20g sesammel
1 ss fiberhusk
1/2 ts xanthan gum
2 ts finesse bakesukker
1/4 pk fersk gjær eller 2 ts tørrgjær
60g smeltet smør
1 ts bakepulver
1 dl fløte
ca 1 dl vann
Olje til utbaking
1 egg og 1 ss fløte til pensling
Sesamfrø

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle
Smelt smør og avkjøl det litt.
Ha egg og fløte i smøret og visp alt sammen til egget har blandet seg godt med væsken.
Blandingen må ikke være varmere enn 35°C
Bruker du ferskgjær er den veldig sensitiv for varme, så bruk heller litt kaldere væske, da deigen blir varm av å kjøre i kjøkkenmaskinen.
Tilsett eggeblandingen i det tørre og spe med vann mens alt kjøres i kjøkkenmaskinen.
La kjøkkenmaskinen gå i 3-5 minutter til.
Deigen skal være litt klissete, men fast.
Blir deigen for løs eller for fast tilsett mer havrefiber eller vann.
Sett deigen til heving i ca 1 time.
Ha litt olje på bakeplate og hendene og form 6 hamburgerbrød.
La hamburgerbrødene heve mens ovnen blir varm.
Stek hamburgerbrødene på 200°C i ca 25-30 minutter.
La de avkjøle seg litt før servering, slik at de får satt seg.

Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Lavkarbo hamburgerbrød

  • Synes jeg var nøye med å følge oppskriften, de ble brukbare, men fikk de ikke til å heve seg.

    Svar
  • Hei!
    Det kan godt hende at væsken din har blitt for varm, slik at den har drept gjæren.
    Prøv med litt kaldere væske neste gang.
    Bruker du ferskgjær er den enda mer sensitiv for varme enn tørrgjær.
    Håper på bedre resultat neste gang

    Svar
  • Kjempegode hamburgerbrød! Mine ble litt tørre, men jeg fikk dem heller ikke til å heve ordentlig. Jeg synes ikke det gjør så mye, da smaken var riktig god. Jeg bruker vanligvis polarbrødene til Fett og forstand, men dine hamburgerbrød ble mer som the real thing.

    Jeg har akkurat oppdaget bloggen din, og gleder meg til å prøve flere oppskrifter 🙂

    Svar
  • Hei!
    Så hyggelig at du likte hamburgerbrødene mine.
    Håper du finner flere oppskrifter du setter pris på.
    Anne-Katrine

    Svar
  • Nå har jeg laget en ny porsjon, og brødene hevet seg enda mindre denne gangen 😅

    Men de ble kjempegode denne gangen også, og det er så deilig å kunne spise burger med hendene igjen!

    Jeg kommer derfor ikke til å slutte å lage disse, men må prøve å finne ut hva jeg gjør galt. Bruker du fullfett eller fettredusert kokos- og sesammel? Kanskje det er noe der 😊

    Svar
  • Hei!
    Jeg bruker fettredusert sesam og kokosmel.
    Hvis gjøren blir for varm kan det ha sammenheng med at den ikke vil heve.
    Du kan prøve å bruke kald væske neste gang og heller prøve å heve litt lengre

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *