Lavkarbo hamburgerbrød

Ingenting er som ferske og luftige hamburgerbrød til en saftig hamburger.
Disse hamburgerbrødene tok form etter at jeg hadde laget hamburgerbrød til ungene. 
Jeg brukte lyse og fine lavkarbo rundstykkedeigen og vanlig hamburgerbrød oppskriften som inspirasjon.
Disse hamburgerbrødene smakte kjempe godt. Jeg syns nesten hamburger middagen smakte som gatekjøkken burger. 

Oppskrift på hamburgerbrød

3 egg
60g havrefiber
20g kokosmel
20g sesammel
1 ss fiberhusk
1/2 ts xanthaxgum
2 ts finesse bakesukker
1/4 pk fersk gjær eller 2 ts tørrgjær
60g smeltet smør
1 dl fløte
ca 1 dl vann
Olje til utbaking
1 egg og 1 ss fløte til pensling
Sesamfrø

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle
Smelt smør og avkjøl det litt.
Ha egg og fløte i smøret og visp alt sammen til egget har blandet seg godt med væsken.
Blandingen må ikke være varmere enn 35°C
Bruker du ferskgjær er den veldig sensitiv for varme, så bruk heller litt kaldere væske, da deigen blir varm av å kjøre i kjøkkenmaskinen. 
Tilsett eggeblandingen i det tørre og spe med vann mens alt kjøres i kjøkkenmaskinen.
La kjøkkenmaskinen gå i 3-5 minutter til.
Deigen skal være litt klissete, men fast.
Blir deigen for løs eller for fast tilsett mer havrefiber eller vann.
Sett deigen til heving i ca 1 time.
Ha litt olje på bakeplate og hendene og form 6 hamburgerbrød.
La hamburgerbrødene heve mens ovnen blir varm.
Stek hamburgerbrødene på 200°C i ca 25-30 minutter.
La de avkjøle seg litt før servering, slik at de får satt seg.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

  • Anne

    Synes jeg var nøye med å følge oppskriften, de ble brukbare, men fikk de ikke til å heve seg.

  • akatrine

    Hei!
    Det kan godt hende at væsken din har blitt for varm, slik at den har drept gjæren.
    Prøv med litt kaldere væske neste gang.
    Bruker du ferskgjær er den enda mer sensitiv for varme enn tørrgjær.
    Håper på bedre resultat neste gang

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *