BakverkBoller/kanelboller etc.

Kanelboller/kanelsnurrer

Jeg har brukt bolleoppskriften og laget kanelboller/kanelsnurrer
Hvem er det som ikke liker klissete kanelboller/kanelsnurrer med masse smør, kanel og sukker i.
I disse kanelbollene har jeg også tilsatt litt sukrin sirup karamell.
Skal si de fikk ben å gå på her hjemme.

Oppskrift på kanelboller/snurrer

  • 60g fiberfin
  • 40 kokosmel
  • 20-30g mandelmel
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts xanthan gum
  • 4 ts steviosa (tilsvarer 100g sukrin/sukrinmelis eller 50g tagatesse/sukrin+)
  • 1 ss sukrin gold
  • 50 smør
  • 1 dl fløte
  • 3-4 egg (avhenger av størrelsen på eggene)
  • 1 ts kardemomme

Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
Varm opp fløte til kokepunktet.
Smelt smøret i fløten.
Hell fløteblandingen og eggene i det tørre og bland godt.
Du kan se at deigen eser litt ut når du blander alt sammen, det betyr at bakepulveret begynner å jobbe.
La svelle i 5-10 minutter.
Kjevle deigen til et rektangel.
Tips! Bruk gjerne bakepapir over og under eller bruk olje på benken og på kjevlen.
Smør mykt smør utover med en kniv.
Strø over sukrin + , sukring gold og kanel.
Til slutt tilsetter du noen striper av sukrin karamell.
Rull sammen.
Skjær med en skarp kniv. La stykkene være ca 2 cm tykke.

Pensle kanelbollene/snurrene med fløte eller vispet egg.
Stekes på 200° i 12-15 minutter (avhengig av størrelsen)
Bollene bør avkjøles før de serveres, men er selvfølgelig gode varme også.

Lag gjerne melisglasur og tilsett over bollene
Et tips for å unngå den kalde sukrin smaken; bland sukrin melis, sukrin + før du tilsetter vann og smak deg frem.
Tilsett gjerne litt sitron også i glasuren.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *