KjøttMiddager

Lavkarbo lasagne

Kjøttsaus:
400g kjøttdeig
1 løk
5-6 tomater eller 1 boks hermetiske tomater
Eventuelt sukkerfri ketchup
Natreen eller annet ønsket søtning
Vann
Krydder i form av: salt, pepper, paprika, kajennepepper og eventuelt grillkrydder

Kutt opp løk og tomater.
Legg grønnsakene i en kjele og tilsett ca 1 dl vann
Bruker du hermetiske tomater kan vannet droppes.
La tomat og løk småkoke i 10-15 minutter.
Stek kjøttdeig og krydre etter behov.
Tilsett kjøttdeigen i kjelen.
Smak til med søtning, mer krydder og eventuelt sukkerfri ketchup.

Hvit saus:
150g kremost
3 dl fløte
Muskattnøtt
Eventuelt en klype salt
300g Mozarellaost eller strø ost

Kremost og fløte tilsettes i en kjele.
Kok opp blandingen til det begynner å tykne.
Krydre med muskattnøtt og eventuelt litt salt.
Tilsett 100g ost i sausen og la osten smelte inn i sausen.

Lasagne plate:
2 egg,
63g kremost
17g fiberhusk

Pisk egg og kremost sammen til en jevn masse.
Rør inn fiberhusk.
Bland godt.
La røren svelle i ca 5 minutter.
Ha bakepapir over og under deigen.
Kjevle deigen så tynt du kan.
Stek på 150°C i ca 15 minutter med bakepapir over og under.
Avkjøl og del opp ønskede former til lasagneplater.

Tilbredning:
Et lag pastaplate, kjøttsaus, ostesaus, strøost og gjenta alt en gang til.
Avslutt med pastaplate og ost på toppen.
Krydre med paprikakrydder.

Stek Lasagnen på 200°C i 20-30 minutter.
La Lasagnen stå på benken i ca 15 minutter før servering, slik at den får satt seg. 
Server med god salat.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *