Brokkolipizza med pesto

Hva med grønn pizza proppet full av vitaminer, mineraler og proteiner. 
Grønne grønnsaker inneholder så mye godt kroppen vår trenger. 
Denne pizzaen består av brokkoli og hjemmelaget pesto av rester av salat, ruccula etc og litt andre grønnsaker.
Vi trenger alle å spise mer grønnsaker, også vi som spiser lavkarbo.
Denne pizzaen metter godt og du føler deg sunn etterpå.
Du kan selvfølgelig bytte ut brokkoli med andre grønnsaker som blomkål eller sellerirot. 

Oppskrift på brokkolipizza

Nok til 1-2 porsjoner og er til en rund pizzaform. 
Må dobles til langpanne

Bunn:
100g revet brokkoli/ferdig brokkoliris
2 egg
1 ts bakepulver
100g revet ost, jeg brukte mozzarella
1 ts salt
Oregano

Bland alle ingrediensene sammen.
Stryk utover et bakepapirkledd pizzaform.
Varm ovnen på 200°C
Forstek pizzadeigen i ca 10 minutter.

Fyll:
100g pesto, du kan kjøpe pesto på glass også
1/4 rød løk
1 vårløk
10 cherrytomater
100 g revet ost
Chiliflakes
Oregano

Stryk pesto utover pizzabunnen.
Strø over revet ost.
Kutt opp vårløk, tomat og rød løk og ha på pizzaen:
Strø over litt oregano og chiliflakes.
Stek videre i 10-15 minutter.
La pizzaen få avkjøle seg et par minutter før du serverer den. Da får bunnen satt seg litt og du kan holde i den

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *