Hvit pizza med reker
Vet ikke om reker på pizza er helt vanlig, men dette kan virkelig anbefales. Jeg hadde smakt innbakt pizza med reker, skinke og ost tidligere, men aldri kun med reker. Pizza med kun reker var nytt, spennende og en ny smaksopplevelse. Lørdag er pizza her i huset, så lysten på hvit pizza var stor, samt at jeg hadde rester av reker i hus. Da måtte det bare bli hvit pizza med reker. Har du ikke smakt hvit pizza tidligere må jeg virkelig anbefale deg å prøve det, og kanskje spesielt hvit pizza med reker.
Hvit pizza med reker har den deilige hvite pizzasmaken, hint av styrke fra chili og hvitløk samt det salte fra rekene. Jeg tror denne pizzaen hadde smakt helt knall bakt i stenovn ute en sommerdag
Jeg fikk inspirasjon til å prøve pizzabunn fra Lavkarbomedhanne uten egg, nøtter og meieriprodukter. Jeg var redd for at pizzaen skulle smake mye kokos, så jeg byttet ut noen av ingrediensene.
Oppskrift på 1 porsjonspizza
Bunn
2 ss havrefiber
2 ss kokosmel
1 ss fiberhusk/psyllium
1 ss olje
1 ss eddik
1 ts hvitløkspulver
1/2-1 ts salt
1 ts bakepulver, ikke nødvendig men gir litt luftigere deig
Oregano/pizzakrydder
3 dl kokt varmt vann
Kok opp vann og tilsett olje og eddik i vannet. Bland godt.
Bland sammen de tørre ingrediensene og ha i væsken.
Kna deigen sammen for så å kjevle den ut.
Bruk olje på kjevlen eller på hendene ved behov.
Forhånds stek bunnen i en tørr stekepanne på begge sider.
Topping:
Creme fraiche
150g revet ost
1-2 hvitløksfedd
2 vårløk
Chiliflakes
Persille
Reker
Smør creme fraiche utover bunnen, så ta på ost.
Skrell og press hvitløk og strø over.
Strø over chiliflakes.
Stek på 200°C i ca 10-15 min.
Pynt med reker, vårløk og persille