Sukkerfri Dronning Maud pudding

Dronning Maud pudding er en lett dessert hovedsaklig med fløte og sjokolade. Du kan selvfølgelig tilsette litt alkohol i den også, men det er ikke nødvendig.
Dronning Maud pudding ble til i Haugesund i 1906, da Kong Haakon og hans dronning var på signingsferd der. Denne desserten ble laget til kongeparet, derfor sitt navn Dronning Maud pudding.
Det er vel strengt tatt ikke en pudding, men mer frumasj men men.
Jeg er ikke oppvokst men denne desserten, men har smakt den endel ganger allikevel.
Her finner du oppskrift på en sukkefri variant, da vi som spiser lavkarbo ikke skal ha vanlig sukker

Oppskrift på Dronning Maud pudding
3 store egg, eller 4 små
2,5 ss finesse bakesukker
3 dl fløte
1,5 ss sukrin melis, eventuelt 0,75 ss finesse
10-15 dråper vaniljeessens
4 gelatinplater
2 ss kokende vann
100g revet sukkerfri sjokolade

Pisk fløte, melis og vanilje til krem.
Riv sjokoladen.
Legg gelatinplater i kaldt vann.
Pisk egg og finesse til eggedosis i en ny bolle.
Klem ut vannet av gelatinplatene og rør ut i det varme vannet.
Pisk eggedosisen mens du tilsetter gelatinvannet og pisk til alt er godt blandet..
Bland forsiktig inn kremen.
Legg krem og revet sjokolade lagvis.
Avslutt med sjokolade.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.