Blogg

Lavkarbo kost på sykehuset

Det hender at livet ikke alltid går på skinner, og noen ganger krever det at du eller noen du er glad i må på sykehuset.
Forrige uke brakk sønnen vår armen sin og bruddet trengte operasjon, så vi måtte være innlagt på sykehuset noen dager.
Når man blir innlagt på sykehuset, prøver sykehusene å tilrettelegge for kost. 
Man får såkalt ønskekost. Dette gjelder kun for pasienten, ikke  pårørende, slik jeg var for sønnen vår.

Nå skal det også sies at mange sykehus ikke mener at diabetes type 2, trenger tilrettelegging av kost da det ikke regnes som en alvorlig sykdom, men det er en diskusjon for en annen gang.

Vel hva kan man spiser når man spiser lavkarbo og er innlagt på sykehuset eller er pårørende til en som er innlagt. 
Jeg kunne ikke være like streng som jeg pleier, for jeg vet at mange sauser etc er jevnet med mel eller maisenna, men jeg kunne gjøre mitt beste.
Jeg prøvde å ha fokus på enkel mat der jeg utelot potet, ris, pasta og melprodukter av det jeg kunne. Jeg tenkte ikke fanatisk, men holdt heller fokus på at litt er bedre enn alternativet. Jeg kunne selvfølgelig kjøpt meg tilrettelagt mat hver dag, men det blir veldig dyrt når et måltid koster rundt 100kr, når maten man får på rommet er gratis. 

Til frokost og i mange tilfeller til lunsj valgte jeg å spise pålegg. Pålegg selger kantinene og man får det servert. Det er ingen problem å utelate brødet. 
Jeg kjøpte meg også en ferdig kyllingsalat i kantinen en dag. Den inneholdt mais, men det kunne jeg bare ta bort. Dressingen inneholdt nok litt søtning, men det fikk gå. Nok fettkilder for å holde seg mett er viktig, og da var det fokuset.
Jeg ble faktisk veldig overrasket over at alt i hovedkantine på sykehuset er merket med næringsinnhold på all ferdig pakket mat. Det gjorde det mye lettere for meg.
Jeg ble også overrasket over at de solgte chiapudding, cottege cheese og smoothie laget den dage. Nå inneholdt smoothien litt banan og chiapuddingen litt søtning, så jeg valgte å ikke drikke dem, men de cottege cheese spiste jeg. De solgte sukkerfri syltetøy, usaltede frø og nøtter så det ble tilsatt cottege cheesen. 
Til middag fikk jeg servert vanlig middag, men utelot poteter og ris. Det inneholdt nok litt karbohydrater ift jevning i saus etc men summen totalt ble ikke så ille. 

Legger ved noen bilder av det jeg spiste.
Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *