Fakta

Hvordan starte med Lavkarbo

Et par tips til hvordan starte opp med lavkarbo.
Les deg grundig opp om lavkarbo.
Kast eller gi bort mat med raske karbohydrater, som godterier, kjeks, kaker, sukkerholdig brus etc.
Kast eller gi bort brød, kornprodukter, poteter, ris og pasta.
Kjøpt inn mat du kan spise og liker.
Planlegg måltidene dine. Et lite tips er å skrive ukesmeny, noen tips kommer under. 
Spis deg mett og ikke spis før du er sulten igjen. 

Matvarer man kan spise
Rent kjøtt fra dyr (vilt, lam, okse, kylling, gris), innmat, all fisk og egg.
Vær forsiktig med farseblandinger som fiskepudding, fiskeboller, kjøttpudding og de fleste pølser. 
Alle grønnsakser som vokser over bakken.
NB! Ikke mais på boks eller hele. Kun minimais.
Sellerirot, jordskokk og løk under bakken.
Tomat, løk og paprika inneholder noe mer karbohydrater enn de andre grønnsakene.
Kokos og avokado er gode fettkilder.
Meieriprodukter i form av fløte, kremoster, oster, creme fraiche, cottege cheese, rømme, og ekte meierismør. Bruk de feteste typene. 
Majones.
Nøtter: mandler, valnøtter, paranøtter, macademia og hasselnøtter.
Hassenøtter inneholder noe mer karbohydrater.
Frø: sesamfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner, chiafrø og linfrø.
Litt kos: peanøtter fra Europris (svart pose), baconsvor, bacongull, sukkerfri sjokolade, sukkerfritt godteri og eventuelt 70% mørk sjokolade.
Bær: bringebær inneholder minst karbohydrater. 
Brisk knekkebrød fra butikken.
Mel: mandelmel, sesammel, kokosmel, fiberhusk, pofiber, johannesbrødkjernemel, fiberfin. Beskrivelse av de forskjellige finnes i et annet innlegg.
Søtning: sukrinprodukter, tagatesse og stevia er mest brukt. Beskrivelse av de forskjellige finnes i et annet innlegg
Alternativer til alkohol: tørre viner under 5 karbohydrater pr liter, «Lite» øl, cider uten tilsatt sukker og ren sprit med sukkerfritt blandevann. 

Forslag til måltider:
Frokost:
Kokt egg med smør eller majones
Ost og skinke ruller med grønnsaker
Eggomletter
Fettkaffe
Brisk knekkebrød med pålegg
Yougurt naturell med bær og frø

Lunsj:
Avokado, majones og reker
Eggomletter
Brisk knekkebrød med pålegg
Middagsrester
Chiapudding/kjøleskapsgrøt
Salater

Middag: 
Ovnsbakt fiskefile med kokte grønnsaker og smeltet smør
Stekt/grillet kjøtt og fisk med ovnsbakte grønnsaker
Salat og stekt/grillet kjøtt og fisk
Ost og skinke grateng med blomkål og brokkoli i stedet for makaronni
Hamburger med cheddar ost i salatblad
Wok med krydder fra chili, lime, og ingefær. Server uten nudler og ris og bruk soyasaus med lite karbohydrater.

Kvelds:
Liten neve nøtter

Yougurt naturell med frø og bær
Brisk knekkebrød med pålegg
Ost og skinkeruller
Spekeskalker i små biter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *