BakverkBrød/rundstykker/baguetter

Focacciabrød med havrefiber

Jeg fikk en forespørsel om å lage foccatiabrød med havrefiber.
Jeg har ikke funnet noe anledning til å lage det før i dag. 
Foccatiabrød med havrefiber er et saftig og velsmakende brød. Focacciabrød med havrefiber passer perfekt utmerket som tilbehør til de fleste retter, som super, gryter, «pasta» og lignende.
Når man baker med lavkarbomel blir ikke foccatiadeigen like saftig og luftig, men jeg må innrømme at dette er et av de bedre foccatiabrødene jeg har laget. 
Havrefiber gir foccatiabrødet mye fiber, som gir foccatiabrødet en smak av vanlig foccatia. 

Oppskrift på focaccia brød

  • 1,5 ts tørrgjær
  • 1 ts yacon sirup
  • 6 ss havrefiber, 1 ss tilsvarer ca 12g
  • 3 ss sesammel, 1 ss tilsvarer ca 20g
  • 1,5 ss fiberhusk
  • 2 ss smaksnøytralolje
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukrin gold
  • 3 egg
  • 2 dl fløte
  • 50g kremost
  • 1 ss eddik
  • Olje
  • Soltørkede tomater, rosmarin, salt, oliven, fetaost etc til pynt
  • Blir for løs før heving tilsett litt mer havrefiber. 

Start med å putte alt det tørre i en bolle.
Varm opp fløten og kremosten til ca 40°C. Rør ut kremosten.
Tilsett egg, eddik, fløteblandingen og olje.
Bland deigen godt. Den skal være litt klissete.
Sett deigen til heving på et lunt sted i minst 30 minutter.
Bruk olje til å forme et brød eller bruk en liten form/ildfast form.
Formen min er 15x24cm
La deigen heve i formen mens ovnen blir varm.
Pensle deigen godt med olje og tilsett det du ønsker på toppen.
Vi liker best havsalt, fetaost og soltørkede tomater
Stek focacciabrødet på 180°C i ca 25-30 minutter. Du kan gjerne øke varmen de siste 5 min for mer farge på skorpen.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Focacciabrød med havrefiber

  • Camilla Nes Riddergård

    Den smakte veldig godt. Er blitt en ny favoritt til tapasen 😊

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *