Hvorfor er jordskokk lavkarbo?
Jordskokk er forkortelse av jordartisjokk, til minne om artisjokk.
Jordskokk og artisjokk tilhører begge solsikkeslekta i kurvblomstfamilien.
Jordskokk var ganske utbredt i Norge før poteten kom, men havnet litt i skyggen til poteten, men har i de siste årene blitt mer og mer populær.
Jordskokk har i følge matvaretabellen 11,5 karbohydrater pr 100g. Hvis man bare ser på karbohydratene tilhører ikke jordskokk et lavkarbokosthold, men det er ikke fullt så enkelt. Jordskokk inneholder ikke vanlig stivelse som gjøres om til sukker i kroppen.
Jordskokk inneholder inulin og inulin gjøres om til fiber i kroppen vår.
Fiber skiller kroppen rett ut igjen, og har ingen påvirkning av blodsukkeret.
Totalt karbohydratnivå er ca 4 karbohydrater pr 100g.
Jordskokk har en nøtteaktig smak.
Jordskokk kan brukes til så mangt; grateng, som «potetsalat», ovnsbakt, freis, chips, i råkost, mos etc
Jeg har flere oppskrifter med jordskokk under middag og tilbehør
Hei, folk spør om hvor mange jordskokkplanter du kan ha i en palkekarm, men får jo ikke svar..? Har du et svar? Og: hva gjør man med morplanten? Kutter og fjerner riset over bakken, og lar det under bakken være? B. h. Christian
Avstand mello plantene et 30×30 cm, da vet du hvor mange du får plass til
Hei, folk spør om hvor mange jordskokkplanter du kan ha i en palkekarm, men får jo ikke svar..? Har du et svar? Og: hva gjør man med morplanten? Kutter og fjerner riset over bakken, og lar det under bakken være? B. h. Christian
hei. vedr jordskokk. spiser endel jordskokk på lavkarbo, og jeg har også sådd endel jordskogg hjemme på en jordflekk. En stk jordskokk knoll vokser seg til en klase med knoller. Disse er klare når planta har vokst seg ca 2,5 meter høy og blomsten visner. En knoll gir ca ,5-6-7 nye knoller. ca slutten på september / midt av oktober. Når de er klare er det best du oppbevarer dem i jorden de vokser i, og kun tar opp fra jorden ved behov . Beste lagringsplassen for jordskokk er i jorda. Og i jorda kan de ligge gjennom hele vinteren . Men vær obs på at når våren kommer begynner de knollene du ikke har fått spist opp som ligger i jorda å vokse. De sprer seg fort og du kan få veldig mye etterhvert. Høster man all jordskokk fra jorda og tar det inn, blir det fort dårlige , husk det. lykke til…PS! prøv å skjære jordskokk med ostehøvel, lag tynne skiver og Friter…!
hei. vedr jordskokk. spiser endel jordskokk på lavkarbo, og jeg har også sådd endel jordskogg hjemme på en jordflekk. En stk jordskokk knoll vokser seg til en klase med knoller. Disse er klare når planta har vokst seg ca 2,5 meter høy og blomsten visner. En knoll gir ca ,5-6-7 nye knoller. ca slutten på september / midt av oktober. Når de er klare er det best du oppbevarer dem i jorden de vokser i, og kun tar opp fra jorden ved behov . Beste lagringsplassen for jordskokk er i jorda. Og i jorda kan de ligge gjennom hele vinteren . Men vær obs på at når våren kommer begynner de knollene du ikke har fått spist opp som ligger i jorda å vokse. De sprer seg fort og du kan få veldig mye etterhvert. Høster man all jordskokk fra jorda og tar det inn, blir det fort dårlige , husk det. lykke til…PS! prøv å skjære jordskokk med ostehøvel, lag tynne skiver og Friter
6 knoller i en pallekarm hvis jorden er dyp
klipp ikke eller skjær moderplanta før blomsten visner . Planta blir veldig høy og blomsten ligner solsikke . etter blomst har visnet , knekker du bare stilken så den stikker litt opp av jorda, kun for å vite hvor knollene er