Kantarell og sjampinjong suppe
1/2 løk
1 hvitløksfedd
75g kantarell i biter
100g champignon i skiver
ca 1 ss meierismør
Stek alle ingrediensene med smør i en stekepanne til soppen er mør.
Krydre med salt og pepper.
Hell alt i en kjele.
Tilsett 3 dl kraft/vann med grønnsaksbuljong/fond.
La koke i 5 min.
Tilsett 1 dl fløte.
Ta ut litt sopp fra kjelen.
Mos soppen med stavmikser.
Server soppen du tok ut som tilbehør.
Server med krutonger.
Krutonger
Del opp rester av rundstykke/ brød til 1×1 cm kvadrater.
Bland sammen olje og hvitløk/hvitløkspulver.
Tilsett brødbitene i oljen.
La brødbitene bli gjennomtrukket av olje.
Legg brødbitene på et stekebrett.
Stek på 180°C i ca 10 min.
Snu brødbitene.
Stek på nytt i ca 10 min.
La brødbitene tørke på benken.