BakverkBrød/rundstykker/baguetter

Lavkarbo frokost brix

Lavkarbo frokost brix kom til etter at jeg ble inspirert og ble bombandert av høykarbo frokost brix på en matblogg side jeg følger på Facebook. Frokost brix ser så himla godt ut, og jeg elsker jo å eksperimentere med bakst.
Lavkarbo frokost brix er har en brettet og litt morsomt utseende. Hvert lag er penslet med smør for å gjøre deigen ekstra saftig.
I denne oppskriften har jeg brukt havrefiber, som du kan lese mer om her. Har du ikke havrefiber, kan du bytte det ut med pofiber eller fiberfin, men vær obs på at resultatet ikke blir helt det samme.

Oppskrift på Frokost Brix

  • 3 egg
  • 100g havrefiber
  • 1 ts xanthan gum
  • 1,5-2 ss Fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 pk fersk gjær eller 2 ts tørrgjær
  • 2 ts inulinpulver eller 1 ts yacon sirup
  • 1,5 ts finesse bakesukker/ tagatesse
  • Litt salt
  • 140g smør
  • 1,5-2 dl vann

Bland de tørre ingrediensene.
Smelt 100g smør
Bland 1 dl vann i smøret og avkjøl til det er 37°C.
Tilsett egg og smørvannet i det tørre.
Bland deigen for hånd eller med kjøkkenmaskin.
Tilsett resten av væsken hvis deigen blir for kompakt eller mer havrefiber hvis deigen blir for fuktig.
Jeg måtte tilsette 1 dl til med vann.
Deigen skal bli fast og ikke klissete.
La deigen heve i ca 30 minutter. Ikke nødvendig men det er lurt.
Smelt de siste 40g med smør.
Kjevle deigen ut til et rektangel.
Pensle med smør.
Brett deigen inn mot midten, se bildet.
Pensle på nytt og brett sammen en gang.
Skjær i skiver.
Pense resten av smøret på toppen og strø over valmuefrø, chiafrø, sesamfrø etc.
La deigen heve mens ovnen blir varm.
Stekes på 200° C i ca 25-30 minutter.




Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Lavkarbo frokost brix

  • Hei.Er det noe man kan erstatte inulinpulver/yacon sirup med?

    Svar
  • Du kan bytte ut noe av vannet med Lite øl f.eks.
    Gjær trenger inulin til å aktivisere seg

    Svar
  • Hei. Må man ha xhantaxgum i disse?
    Har ikke, og lurer på om jeg kan ta det bort, eller erstatte med noe annet?

    Svar
    • Hei Ingvild
      Du kan bruke dobbelt så mye johannesbrødkjernemel.
      Du kan selvfølgelig droppe det også, men xanthaxgum gjør deigen mer elastisk

      Svar
  • Tonje Larsen

    Hei. Jeg har hverken inulinpulver eller yakon sirup. Kan jeg bruke f.eks sukrin sirup gold eller akasie honning?

    Svar
  • Hei!
    Du kan bruke noe som aktiviserer gjær.
    Du kan bruke finnesse, yaconsirup, honning eller sukker (1/2 ts). Karbohydratene i honning og sukker blir spist opp i baksten derfor kan du bruke det

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *