MiddagerVegetar

Vegetar quiche uten bunn

Grønnsaker er fullt av mineraler, fiber, antioksidanter og vitaminer kroppen vår trenger.
Grønnsaker kan forhindre og redusere sykdom ved at noen feks har blodsukkerregulerende effekt, kan regulere blodtrykk og kan forebygge hjerte og karsykdommer.
Det er nok ikke bare de på høykarbo som bør redusere mengden på kjøtt, det kan vi som spiser lavkarbo også gjøre. 
Det er viktig å få i seg nok proteiner, men visste du at spinat og sopp, som denne retten inneholder, er en av de grønnsakene med mest innhold av proteiner. 
Jeg er veldig glad i grønnsaker, og i perioder kunne jeg levd på kun grønnsaksmiddager. 
Alle mennesker blir anbefalt å ha en grønn dag hver uke, jeg har skrevet litt om det her og når jeg skriver ukemeny til dere følgere prøver jeg å ha en grønn middag hver uke. Påmelding til ukemeny finner du på forsiden, og kan leses om her.
Jeg har flere steder lest om quiche/pai uten bunn, og har hele tiden trodd at det kom til å smake omelett, men nei det gjør det ikke. Det smaker som vanlig paifyll, og smelter nesten på tunga. 
Du kan helt fint lage paideig også til denne oppskriften. Du finner paideig her.

Oppskrift på vegetar quiche uten bunn

Oppskrift til en paiform

  • 100g frossen spinat
  • 20-30 spinatblader til pynt
  • 1/2 løk
  • 100-150g champignon, eller annen sopp
  • 4-5 egg, avhengig av størrelsen
  • 3 dl fløte
  • 150g fetaost
  • 100g revet ost
  • 1-2 hvitløksfedd
  • 1/4-1/2 chili
  • Salt og pepper
  • smør eller olje til steking

Finhakk løk.
Ha olje eller smør i en stekepanne.
Stek soppen, til fuktigheten slipper og er borte fra pannen.
Ta ut soppen. fra stekepannen.
Finhakk hvitløk eller bruk hvitløkspresse.
Finhakk chili.
Stek den frosne spinaten, løk, chili og hvitløk til det er mørt.
Krydre med salt og pepper.
Tilsett den stekte soppen og bland sammen.
Ha sopp, løk og spinatblandingen i en paiform.
Del opp fetaosten, og tilsett fetaost og ost i paiformen.
Visp sammen egg og fløte til alt er blandet og hell over i paiformen.
Pynt med ferske spinatblader.
Stek i ovnene på 200° i 20-30 minutter. 
Når du beveger på formen skal ikke innholdet bevege seg.
Server med litt salat ved siden av, gjerne flere spinatblader i salaten.


Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *