Lavkarbo lefser/lomper med havrefiber

Jeg har prøvd flere lompe/lefse oppskrifter løpet av den tiden jeg har spist lavkarbo.
Jeg har fått inspirasjon fra en svensk side jeg fant for 3,5 år siden. Jeg har dessverre ikke tatt vare på hvilken side det var.
Noen lomper smaker mye kokos, andre mandelmel, så jeg tenkte at det nye havrefiber melet måtte være supert å bruke til en slik oppskrift. Du kan lese mer om havrefiber her
Lavkarbo lefse/lomper kan du bruke til så mangt, som feks tacolefse, lomper til pølse, ha i pålegg, tapas etc
Disse lavkarbo lefsene/lompene er smaksnøytrale, men du kan gjerne tilsette krydder, chili, hvitløk etc i de for mer smak

Oppskrift på lavkarbo lefser/lomper med havrefiber

1,5 dl havrefiber
2 ss kokosmel
2,5 ss fiberhusk
1 ss nøytral olje eller smeltet kokosolje
Litt salt
1 ts natreen
3 dl vann

Ha alle ingrediensene i en bolle, minus 1 dl med vann
Bland deigen og spe med resten av vannet.
Deigen skal være en fast klump du kan kna uten problemer.
Del deigen inn i 8 deler.
Kjevle deigen med bakepapir over og under så tynt du kan.
Tips! ønsker du runde lefser/lomper legg en tallerken opp ned og skjær rundt.
Stek lefsene/lompene i en tørr stekepanne på middels varme.
De skal starte å få litt farge før du snur de.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *