Smørstekt torsk med spinat tilbehør

Smørstekt lettsaltet torsk er utrolig godt.
Torsken flaker seg lett og får en utrolig god smak.
Da jeg gikk igjennom kjøleskapet fant jeg masse spinat og grønnkål som trengte å bli brukt opp, så da fant jeg inspirasjon på NRK til stekt spinat og spinat/grønnkålkrem.

Oppskrift

Spinat/grønnkålkrem
3 never grønnkål
3 never spinatblader
1/4 chili
0,5 dl olje
Litt vann
Salt og pepper
Føteskvett
Bitte litt Agar agar
Ha grønnkål, spinat, chili, i en blender.
Ha litt og lit olje, vann og fløte i mens du moser.
Kremen skal være blanding av flytende men samtidig litt fyldig av grønnkålen og spinaten.
Syns du den blir for tynn kan du tilsette litt agar agar eller lignende.
Smak deg til med salt og pepper.

Stekt spinat
2 hvitløksfedd
1/4 chili
3 never spinat
2 stjerneanis
1 ss smør
Finhakk hvitløk og chili.
Stek stjerneanis, chili og hvitløk til hvitløken er mør.
Ta ut stjerneanisen.
Tilsett spinaten.
Bland alt sammen og stek i ca 1-2 minutter.
Det skal være igjen litt struktur av spinatbladene.
Smak til med salt og pepper.

Smørstekt torsk
Strø over havsalt på begge sider av torskestykkene.
Tørk saltet av ved hjelp av tørkepapir.
Ha godt med smør i stekepannen og la dette smelt godt.
Legg fiskestykkene i stekpannen.
La fisken steke på en side, men spe toppen av fisken med spør med jevne mellomrom.
Når du ser at fisken nesten er ferdig stekt, kan du snu fiskestykkene og få stekehinne på begge siden, men dette er ikke nødvendig.
På slutten av steketiden hakk opp litt hasselnøtter eller valnøtter og stek de i samme panne som fisken.
Strø nøttene over fisken ved servering

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *