Lavkarbo sitron og bringebærkake med bringebærsmørkrem
Lavkarbo sitron og bringebærkake med bringebærsmørkrem er en frisk og god kake. Det søte og det syrlige er godt balansert i denne kaken. Lavkarbo sitronkake med bringebær er ikke bare fin å se på grunnet fargen, men den er også nydelig å spise. Denne kaken er super saftig grunnet sirupen du tilsetter når kaken er ferdigstekt og varm. Er du glad i sitron og bringebær vil jeg anbefale på det sterkeste å prøve denne kaken.
Håper kaken smaker
Oppskrift
3 egg
2 ss finesse
5-10 dråper vaniljeessens
1 ts bakepulver
45g havrefiber
3 ss mandelmel
1 sitron, skal og sitronsaft
1 dl fløte eller mandelmelk
125g bringebær
Pisk egg og søtning til tykk eggedosis. La maskinen gå i 10-15 minutter uten problem
NB! Dette er veldig viktig.
Bland inn de andre ingrediensene og vend forsiktig inn med en slikkepott.
Bruk en form som er 16-18cm i diameter. Smør formen eller bruk bakepapir.
Bruk slikkepott når du tar kakerøren i formen.
Stek på 180°C i 25 til 30 minutter
nGlasur
2 ss sirup clear eller sirup vanilje
Saft fra 1/2 sitron
Pisk sammen.
Prikk kaken med en gaffel med en gang du tar den ut av ovnen.
Tilsett sirupen med en skje og sørg for at alt flyter utover hele kaken.
La sirupen og kaken avkjøle seg på benken.
NB! Ikke ta kaken ut av formen før kaken er kald.
Bringebærsmørkrem
100g smør, mykt
100g kremost naturell
5 dråper vaniljeessens
1 ss sukrin melis
1,5 ss finesse
3 ss sukkerfritt bringebærsyltetøy eller hjemmelaget
Pisk sammen alle ingrediensene minus syltetøyet til alt er en klumfri krem.
Tilsett syltetøy og bland med slikkepott.
Stryk kremen utover kaken eller bruk en kakesprøyte.
Pynt kaken med bringebær og sitronskall, eventuelt litt mynte og hvit sjokolade