Makroner med sjokolade og lakris
Makroner:
3 eggehviter (små egg), tilsvarer 60 g eggehvite
6 ts steviosa, kan erstattes med 75 g tagatesse
30g sukrinmelis
80g mandelmel
Gul fargepasta
Pisk eggehviten stiv.
Tilsett litt og litt søtning samtidig som marengsen piskes.
Tilsett mandelmelet og farge.
Bland alt sammen med en slikkepott.
Ha blandingen i en kakesprøyte og form topper tilsvarende en femkroning på et stekebrett kledd med bakepapir.
La stå å hvile i ca 20 minutter.
Stek markonene på 120g i 15-20 minutter
Avkjøl makronene på stekebrettet.
NB! De blir ikke like fine og blanke som vanlige makroner, men smaker godt
Fyll:
65g sjokolade
0,5 dl kremfløte
0,5-1 ts rålakrispulver
5-7 dråper steviadråper med vanilje
0,5 ss søtning, jeg brukte natreen
Kremfløte tilsettes i en kjele.
Varm fløten til kokepunktet.
Knekk opp sjokoladen i mindre biter og tilsett i fløten.
Rør til sjokoladen har smeltet.
Bland inn søtning, steviadråper og rålakrispulver.
Viktig å smake til.
Avkjøl kremen.
Ha fyllet i en kakesprøyte og tilsett fyll på undersiden av en makron, for så ta en makron til på toppen.
La makronene med fyll sette seg litt før servering.