17.maiHøytid

Sukkerfri Skumkake/kokosbollekake

Sukkerfri skumkake, også kaldt kokosbollekake var en av de første kakene jeg prøvde meg på etter at jeg startet på lavkarbo. Tenk at det finnes mange forskjellige oppskrifter på denne enkle kaken. 
Vel etter litt frem og tilbake og prøving og feiling kom jeg frem til en kake jeg er tilfreds med.
Dette ble 17 Mai kaken i 2018, etter at jeg hadde spist lavkarbo rett over 1 år. 

Oppskrift på skumkake/ kokosbollekake

Nok til en liten kakeform.
3 eggehviter
3 ss finesse bakesukker
1,5 ss sukrin melis
3 gelatinplater
1 dl kokende vann
Kokosmasse
160g/ 2 plater sukkerfri sjokolade

Pisk eggehviten stiv.
Tilsett litt og litt søtning, mens eggehviten piskes.
Eggehviteblandingen skal bli blank.
Legg gelatinplatene i et glass med kaldt vann.
Kok opp vannet.
Rør ut gelatinet i det varme vannet.
Tilsett litt og litt gelatinvann i mens du pisker.
Strø kokos i bunn av kakeformen.
Stryk eggehviteblandingen utover kakeformen.
Sett til kjøling til skummet er stivt.
Smelt sjokoladen over vannbad.
Stryk sjokoladen utover toppen av skummet.
Strø over kokos.
Avkjøl til sjokoladen har stivnet.
Server.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *