Hjemmelaget pesto
Originaloppskriften på hjemmelaget pesto er med basilikum, men visste du at du kan lage pesto av nesten alt.
En av mine favoritter er å bruke opp vasne grønnsaker som ruccula, salat og grønnkål.
Hjemmelaget pesto med soltørkede tomater og solmodne tomater er også godt. Soltørkede tomater inneholder litt mer karbohydrater.
Jeg legger ut original oppskriften. Du bare bytter ut basilikum med de grønnsakene du ønsker.
Du kan også bytte ut pinjekjerner med valnøtter eller mandler.
Oppskrift:
1 potte med basilikum, kun bladene.
2 ss pinjekjerner, godt hvis de blir brunet litt først i stekepanne.
1-3 båter hvitløk, avhengig av hvor mye hvitløkssmak du vil ha.
ca. 1 dl olivenolje.
50 g revet parmesan
Salt og pepper etter smak.
Jeg lager alltid pestoen min litt tjukk og heller sper på med mer olje avhengig av hva jeg skal bruke den til.
Tjukk pesto er veldig godt på brød med mozarello f.eks og litt tynnere pesto som dressing i salat.
Oppbevar pestoen på glass med tett lokk.
Pestoen kan fryses.

