Rundt porsjons knekkebrød
Mannen min elsket runde knekkebrød, da vi fikk lov til å handle i Sverige. Etter at grensene stengtes har han savnet disse, helt til nå. I dag fikk han rundt prosjonsknekkebrød til lunsj med ost og skinke.
Man kan selvfølgelig lage runde knekkebrød av alle knekkebrød oppskriftene mine, men disse runde knekkebrødene fortjener sin egen oppskrift.
Oppskrift
Holder til 8 porsjons knekkebrød
1 dl sesamfrø (jeg brukte mørke da det var det jeg hadde)
1 dl solsikkefrø
0,25 dl chiafrø
0,75 dl linfrø
2 ss pofiber eller fiberfin
2 medium egg – eggehviten
1 strøken ss fiberhusk
ca 0,5 dl vann
litt salt
Bland alle ingrediensene sammen.
La svelle i ca 15 minutter.
Fordel deigen i 8 baller.
Trykk hver ball ut med hendene eller en slikkepott til en rund form, ca 12-13 cm i diameter.
Stek på 150°C i 20-30 minutter.
Når knekkebrødet kjennes hardt ut, er det ferdig stekt.
La knekkebrødene avkjøle seg på stekeplaten.
Oppbevares i brødboks eller kakeboks.