Sukkerfri sjokoladefudge med salt
Jeg ble inspirert av Ida Gran Jansen til å lage sjokoladefudge, men selvfølgelig i sukkerfri variant.
Sukkerfri sjokoladefudge kan lages med mørk sjokolade eller med melkesjokolade, begge varianter er like gode.
Sukkerfri sjokoladefudge med salt er veldig populært og kommer til å forsvinne fort fra skåla, det gjør de i vært fall her hjemme.
- 2 dl fløte
- 3 ss sukrin gold
- 1 ts fibersirup gold
- 1 stor ss smør
- Liten klype salt
- 40 g sukkerfri sjokolade
Ha alle ingrediensene i en kjele, minus sjokoladen.
Ha platetoppen på 6-7, min går til 9.
Rør hele tiden.
Røren skal begynne å tykne.
Du skal kunne se bunnen når du rører.
Skru av platen.
Tilsett sjokoladen.
Rør sjokoladen godt inn, slik at alt er smeltet.
Avkjøl kjele på benken eller over kaldt vannbad.
Pisk i fudgen hele tiden med visp eller stavmikser.
Fudgen blir enda tykkere.
Hell i konfektformer eller i en bakepapirkledd form ca 10×10 cm.
Avkjøl videre på benken i ca 5 min.
Avkjøl så fudgen videre i kjøleskapet i et par timer.
Trykk forsiktig fudgen ut av formene.
Oppbevares i kjøleskapet.