Tilslørte bærpiker med marengs
Marengs:
6 eggehviter
3 dl sukrinmelis/sukrin/natreen
3 ts vaniljesukker/ 1 ts vaniljepulver eller 15-20 steviadråper med vanilje
Nøtter
Pisk eggehvitene stivt.
Bollen med eggehvitene skal kunne snus på hodet uten at innholdet renner ut.
Tilsett litt og litt søtning mens du pisker i marengsen.
Tilsett 3 ts vaniljesukker og pisk til marengsen er blank.
Stryk utover et bakepapir med en slikkepott.
Marengsen skal være ca 1 cm tykk.
Hakk 70 g nøtter av eget ønske.
Strø nøttene over marengsen (ikke nødvendig, men gir litt tyggemotstand)
Stekes på 120 °C i ca 1 time, deretter 160 °C i ca 20min.
Hvelv marengsen på et bakepapir med nøttene under.
La marengsen bli helt kald.
Knus deretter marengsen og nøttene.
Krem:
3 dl fløte
Pisk 3 dl fløte til krem
Vaniljekrem:
1 dl fløte
1/2 vaniljestang
1 gelatinplate
2 eggeplommer
10 g tagatesse
10 g sukrin (kan bli litt for søtt med begge deler).
Fløte og vaniljestangen helles i en kjele.
Fløteblandingen varmes til kokepunktet.
Legg i gelatinplaten.
Pisk eggeplommene og søtningen sammen.
Tilsett det deretter i kjelen og varm opp til det begynner å tykne.
NB! blandingen skal ikke koke.
Avkjøles i kaldt vannbad.
Pisk vaniljekremen inn i kremen.
Legg marengs, vaniljekrem og bær lagvis i en bolle.