Desserter

«Sukkerfri» vaniljeis

 

3 Egg
2 ss tagatesse
3 dl fløte
1 vaniljestang eller 1,5 ts vaniljesukker (se tips) eller 7-10 steviadråper med vanilje

Pisk egg og tagatesse til tykk eggedosis.
Pisk fløte og vanilje til krem.
Bland kremen inn i eggedosisen.
Tilsett sjokoladebiter, nøtter, peanøtter, hjemmelaget daim, bær etc i isen for å gi den en annen konsistens og smak.

Med ismaskin:
Ha hele blandingen i ismaskinen.
Følg bruksanvisningen.
Min ismaskin skal gå i 20 min.
Hell isen i en boks og la den stå i frysern i 1-2 timer før servering.

Uten ismaskin:
Hell hele blandingen i en boks.
La blandingen stå i fryseren i 30 min, bland godt og frys igjen.
Gjenta denne prosessen 1-3 ganger til, slik at isen ikke krystalliserer seg.

Denne isen er en base.
Tilsett gjerne sjokoladebiter, peanøtter, daim, bær etc 

Tips:
Lag vaniljesukker ved å blande 2-3 ss sukrinmelis og 1 delt vaniljestang eller 1/4 ts vaniljepulver
La blandingen stå i 2-3 uker før du bruker den.
Det blir perfekt vaniljesukker

En av mine favoritter. Is med peanøtter og sukrin sirup caramell
Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *