HøytidJul

Brente mandler

Brente mandler er noe av det beste jeg får, spesielt til jul. Jeg kan nesten forspise meg på brente mandler.
Brente mandler kan du lage nesten av all type søtning, men jeg har funnet min favoritt.
En porsjon med dette forsvinner fort her i huset.

Grunnoppskrift:

  • 250g mandler
  • 90g sukrinmelis eller sukrin gold
  • 2 ss smør
  • 1/4 dl vann 
  • Evt. smakstilsetting som stevia dråper med vanilje, karamell, kanel, chili etc

Tips! Du kan varmebehandle mandlene først.
Spre de utover et stekrpapir på 200g i ca 10 min.

Ha sukrin og vann i en tykk bunnet kjele.
Sett platen på middels varme.
Når det smør og sukrin har smeltet, ta oppi mandler.
Væsken reduseres litt. Rør hele tiden.
Når karamellen blir mørkere og mandlene blir mørkere, tilsett smør og rør videre til alt er godt blandet.
Hell så alt over på bakepapir og spre mandlene.
Tips! bland mandler og vesken sammen mens mandlene avkjøles.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *