MiddagerTilbehør

Jordskokkgrateng

Visste du at du kan spise jordskokk på lavkarbo, hvis ikke kan du lese mer om dette her.
Ved jordskokkgrateng så får du den «jordsmaken og konsistensen» potetene gir, men du kan spise det med god samvittighet.

Oppskriften holder til 2 porsjoner

4-5 store jordskokk
1/4 Løk
2 dl Fløte
75g Kremost
Hvitløkskrydder/hvitløk
Salt og pepper
Strøost

Vask jordskokken.
Hvis du ønsker kan du skrelle den, men det er ikke nødvendig.
Skjær jordskokken og løken i tynne skiver. 

Kok det mørt sammen. 
Hell av vannet og legg grønnsakene i en liten ildfast form.
Kok opp 2 dl fløte og 75g smøreost naturell/Philadelphia ost. 
Krydre med hvitløk (eller ha litt hvitløk i den ildfaste formen), salt og pepper.
La sausen tykne, før du heller den over i den ildfaste formen med løk og jordskokken.
Strø på ost.
Stekes i ovnen på 200°C i ca 10 min eller til osten har smeltet og fått litt farge.
Finhakk litt av toppen av fennikelen og ha det over gratengen som pynt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *