Polarbrød med havrefiber
Etter at Fett og forstand la ut sin polarbrød oppskrift har det blitt en hit å lage polarbrød innenfor lavkarbo. Polarbrød er ikke noe jeg har spist mye av annet enn de to gangene jeg var gravid, men ungene mine er utrolig glad i det.
Polarbrød kan du servere på mange forskjellige måter; du kan å pålegg på, dele de og ha pålegg inni, lage ostesmørbrød, pizza etc. Det beste med polarbrød er at de er luftige og har god tyggemotstand både under og over.
Jeg måtte prøve å lage mine egne polarbrød, og tok utgangspunkt i oppskriften rundstykker med havrefiber, tilsatte litt søtning og endret litt på steketiden, så vipps var polarbrød oppskriften klar.
Jeg spiste polarbrød til lunsj i dag, en med most avokado og en med chilikreps. Det smakte fortreffelig og mettet godt.
Håper dere liker min utgave av polarbrød
Oppskrift på polarbrød med havrefiber
3 medium/store egg
4-5 toppede ss havrefiber, 1 toppet ss tilsvarer 15g
1 ss sesammel
1 ts xanthan gum
1,5 ss fiberhusk
2 ts tørrgjær eller 1/2 pk fersk gjær
1 ts yaconsirup
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts finesse, sukrin+ eller tagatesse
1-1,5 dl lunket vann
1 ss olje, kan utelates
Tips! Har du ikke yaconsirup må du bruke 1 ts finesse/tagatesse i deigen, for å aktivisere gjæren.
Bland de tørre ingrediensene, hold av litt fiberhusk og havrefiber mel.
Tilsett egg, yaconsirup, olje og vann.
Bland deigen til deigen fester seg og kan formes.
Tips! blir deigen for løs, tilsettes resten av havrefiberet og fiberhusken.
Ha vann eller olje på hendene.
Del deigen i 6 og trykk ut eller kjevle polarbrød, ca 0,5 cm tykke.
La polarbrødene heve mens ovnen blir varm
Stek på 200°C i ca 7-10 minutter.
Oppbevares i kjøleskap eller i fryser.