KjøttMiddager

Kalvesnitzel

 

4 skiver kalv flatbiff
2 egg
1/2 pk revet parmesanost
100g baconsvor
Pepper
Eventuelt kajennepepper

Start med å knuse baconsvor i en blender.
Bland revet parmesanost i baconsvorblandingen.
Tilsett ønsket krydder.
Visp eggene sammen.
Dypp flatbiffen i eggeblandingen.
Dypp så flatbiffen i baconsvorblandingen.
Sørg for at det er baconsvor over hele flatbiffen.
Legg flatbiffen på et bakepapir slik at baconsvorblandingen får satt seg litt.
La tørke i ca 5-10 minutter.
Stek snitzlene i smør og olje frem til de er gyldene på hver side.
Når snitzlene er ferdig stekt, legg de på en rist slik at fettet får rent av. 

Server kokte grønnsaker, fries og bernaise saus ved siden av.

Synes du posesaus inneholder for mye stivelse og karbohydrater (86,9 karbohydrater pr 100g), kan du lage bearnaise saus selv:

1-2 persjoner

1/2 sjarlottløk
1 stor eggeplomme, 2 små
125 g smeltet smør
1 ss eddik
estragon
Pepper
Eventuelt 1 ss sitron eller 1 ss hvitvin

Finkutt sjarlottløk og stek den gylden i litt smør.
Smelt smør.
Eddik, eggeplomme, sjarlottløk og estragon tilsettes i en blender.
Kjør blenderen mens du tilsetter litt og litt smør.
Smak til med pepper, vin eller sitron.
NB! alt smøret skal være tilsatt på ca 30-40 sekunder.
Ønsker du varm saus kan den varmes forsiktig opp under svak varme. 
Rør hele tiden.

 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *