MiddagerPizza

Lavkarbo pizza

Denne pizzabunnen og pizzaoppskriften lager vi ganske ofte. 
Jeg synes bunnen får en fin konsistens og smaker ikke for mye ost eller egg, noe mange lavkarbo oppskrifter har en tendens til å gjøre. 

Bunn: 
2 store egg
1 dl creme fresh
1 ss vann
2 dl mandelmel
0,5 dl ost
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
Salt
Kajennepepper

Bland alle ingrediensene godt sammen. 
La svelle i 5-10 minutter.
Stryk røren utover et bakepapir med en slikkepott. 
(Jeg bruker non-stick teflon bakepapir)
Forstek bunnen på 200 °C i ca 10 minutter.

Fyllet: 
300 g kjøttdeig
1/2 pk bacon
1/2 løk
1 fedd hvitløk
1/2 paprika
1 tomat
1 vårløk
1-2 ss sukkerfri ketchup eller 1 ts tomatpurè
200 g ost
Ønsket krydder
1 dl vann

Finhakk hvitløk og løk.
Stek løken og hvitløken med kjøttdeigen.
Tilsett tomatpurè eller sukkerfri ketchup og 1 dl vann.
La småkoke i 5 minutter.
Krydre kjøttdeigen etter eget ønske. Det er godt med salt, pepper, kajennepepper, paprika, grillkrydder, oregano)
Del opp bacon og stek baconet sprøtt.
Tilsett baconet i kjøttdeigen og tomatsaus blandingen.

Hvis ønskelig, stryk utover sukkerfri ketchup eller tomatpurè på pizzabunnen.
Legg på kjøttfyllet:
Strø på ost.
Kutt opp paprika, litt mer løk, vårløk og tomat i skiver.
Fordel grønnsakene over osten.
Avslutt med tørket oregano eller pizzakrydder.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *