Store kaker

Karamell og sjokolade pavlova

 

4 eggehviter

Tilsett 4 ss sukrinmelis
1/2 ts eplesider eddik
1 ts johannesbrødkjernemel

Eggehviten stivpiskes
Tilsett litt og litt sukrinmelis mens du pisker
Pisk til alt er rørt godt inn og marengsen begynner å bli blank
Form  marengsen til en firkantet eller rund kake. små klatter slik som denne kan også lages.

Stek marengsen på 160 °C i 20 min
Etter 20 min skru av ovnen og ha ovnsdøra på gløtt til pavlovaen er kald, helst natten over

Topping

  • pisk 3 dl fløte med ca 2 ss sukrinmelis til krem. Tilsett kaken
  • smelt 15 karameller eller lag karameller selv og hell forsiktig med en spiseskje over kremen
  • smelt 80 g sjokolade og hell forsiktig over med en spiseskje
  • hell forsiktig over en håndfull med peanøtter

Avkjøl kaken slik at karamell og sjokolade får satt seg.
Server!

Bunnen med sjokolade og nøtter
Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *