Forundringspose
Forundringsposer er for mange grillmat, men en forundringspose kan helt fint også tilbredes i ovnen.
Det som er fint med forundringsposer er at du kan bruke alt du har i kjøleskapet.
Dette er hva du kan ha i forundringsposer:
Løk
Vårløk/purre
Paprika
Tomat
Squash
Jordskokk
Sellerirot
Knutekål
Fennikel
Asparges
Snacksgulrøtter
Gresskar
Søtpotet til de som tillater det
Du kan sikkert bruke mange flere grønnsaker også?
Skrell og vask grønnsakene.
Skjær grønnsakene i biter eller skiver, ca samme størrelse.
Finn frem aluminiumsfolie.
Klipp av aluminiumsfolien slik at den er 20-25 cm lang.
Ha litt olje eller smør midt på aluminumsfolien.
Oljen/smøret sørger for at grønnsakene ikke fester seg til aluminumsfolien
Legg grønnsakene oppå oljen/smøret.
Krydre med salt, pepepr, chili eller andre krydder etter ønske.
Brett kantene på aluminumsfoligen mot midten og krøll/brett sammen slik at posen blir tett.
Stekes på grillen ca 12-15 min eller på 200°C i ca 20-25 min (avhengig av grønnsakene)
Et lite tips! Pakk forsiktig opp posen og kjenn med en gaffel eller kniv om grønnsakene er møre.