Frokost og lunsjGranola

Lavkarbo Granola med smør

Denne granolaen får en karamellsmak på grunn av smøret.
Granola betyr frokostblanding som er stekt i ovnen med sirup.
Denne granolaen er farlig god, også for ungdomshender her hjemme.

Slik lager du granola

  • 200g nøtter (bruk det du liker av hasselnøtter, mandler og valnøtter)
  • 1 ss fibrex (kan utelates)
  • 2 ss linfrø
  • 1 ss kokosmasse
  • 2 ss solsikkefrø
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 ss sukrin+ eller annen type søtning
  • 2 ss fibersirup gold
  • 1 ss fibersirup clear
  • 2 ss smør

Grøvhakk nøttene og strø de utover et bakepapirkledd stekebrett.
Tilsett de andre ingrediensene, minus sirupen og smøret.
Bland alle ingrediensene godt og stryk det utover stekebrettet.
Strø over fibersirupene og legg smøret i kladder på toppen av nøtter/frø.

Stekes på 150° i 1 time.
Rør i blandingen ca hvert 15 minutt.
Avkjøles på benken og oppbevares i glass/boks.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *