Forklaring:
Kjør fibrex, mandler, hampfrø og solsikkefrø til grovt mel.
Bland de tørre ingrediensene, minus 1 ss sesammel og 1 ss havrefiber.
Varm opp øl til ca 40°C
Bland sammen egg, eggehvite og mozarella ost til en jevn masse.
Ha øl, olje, eggeblandingen i det tørre.
Bland godt.
Tilsett resten av sesammelet og havrefiberet hvis brøddeigen blir veldig seig.
Deigen skal være litt seig før heving.
Hev i minimum 30 minutter, helst 1 time på et lunt sted.
Tips! Har du ikke et lunt sted, sett ovnen på 40°C og sett brøddeigen der.
Ha godt med olje på hendene og form et brød.
Ha litt olje og havrefiber på toppen hvis du ønsker.
La brødet heve til ovnen blir varm.
Stek på 180°C i ca 50 minutter.
Hei. Dette brødet laget jeg og er et av de beste lavkarbobrød jeg har smakt med mye grovt i ! Hadde ikke hempfrø, men brukte chiafrø i stedet og brukte en hel mozarella og tilsatte knuste linfrø. Det fikk heve i 1,5 time, stekte det først i form og stekte videre uten form ( litt lenger enn det skulle). Det duftet faktisk gjærbakst og ble helt nydelig 🙂 Takk.
Hei!
Så hyggelig tilbakemelding<3<3
Chiafrø som erstatning til hampfrø hørtes godt ut.