Grovt lavkarbo ølbrød

Etter å ha laget et lavkarbo ølbrød, ble jeg motivert til å lage brødet litt grovere. 
Mannen syntes lavkarbo ølbrødet, var noe av det beste han hadde smakt på lavkarbo, så han og ville at vi skulle prøve på en grovere variant. 
Grovt lavkarbo ølbrød består av masse fiber, og på grunn av sammensetningen gjær, øl og havrefiber smaker dette og får konsistensen til et mellomgrovt brød.
Grovt lavkarbo ølbrød er et super saftig brød, med en hint av ølsmak når du spiser det. 
Du kan bruke den Lite ølen du ønsker, jeg har brukt Borg. 
Grovt lavkarbo ølbrød er større enn lavkarbo ølbrød

Oppskrift på grovt lavkarbo ølbrød

  • 4 ss fibrex (sukkerroefiber), kan byttes ut med f.eks solsikkemel
  • 100g mandler
  • 4 ss sesammel
  • 4 ss hampfrø
  • 2 ss solsikkefrø
  • 6 toppede ss a 15 g havrefiber
  • 1,5 ss fiberhusk (evt 2 ss)
  • 1 ts xanthaxgum
  • ½ pk mozarella, kan utelates
  • 1,5 ts sukrin gold
  • 2 ts tørrgjær
  • 1,5 ts bakepulver
  • 3 dl øl
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • 3 egg
  • 3 eggehviter (eggehvite kan byttes ut med 2 hele egg)
Tips! Blir deigen for løs kan du tilsette 1/3 ss fiberhusk eller 1 ss havrefiber til

Forklaring:
Kjør fibrex, mandler, hampfrø og solsikkefrø til grovt mel.
Bland de tørre ingrediensene, minus 1 ss sesammel og 1 ss havrefiber.
Varm opp øl til ca 40°C
Bland sammen egg, eggehvite og mozarella ost til en jevn masse.
Ha øl, olje, eggeblandingen i det tørre.
Bland godt. 
Tilsett resten av sesammelet og havrefiberet hvis brøddeigen blir veldig seig. 
Deigen skal være litt seig før heving. 
Hev i minimum 30 minutter, helst 1 time på et lunt sted.
Tips! Har du ikke et lunt sted, sett ovnen på 40°C og sett brøddeigen der. 
Ha godt med olje på hendene og form et brød.
Ha litt olje og havrefiber på toppen hvis du ønsker.
La brødet heve til ovnen blir varm.
Stek på 180°C i ca 50 minutter. 

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

  • Reidun Nedrebo

    Hei. Dette brødet laget jeg og er et av de beste lavkarbobrød jeg har smakt med mye grovt i ! Hadde ikke hempfrø, men brukte chiafrø i stedet og brukte en hel mozarella og tilsatte knuste linfrø. Det fikk heve i 1,5 time, stekte det først i form og stekte videre uten form ( litt lenger enn det skulle). Det duftet faktisk gjærbakst og ble helt nydelig 🙂 Takk.

  • akatrine

    Hei!
    Så hyggelig tilbakemelding<3<3
    Chiafrø som erstatning til hampfrø hørtes godt ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *